Het is tegenwoordig een veelgehoorde wens: de tuin en het huis met elkaar verbinden. Veel mensen willen de tuin graag zien als het verlengde van de woonkamer, maar weten niet goed hoe ze dat moeten doen. In dit artikel bespreek ik drie manieren om jouw woonkamer en tuin met elkaar te verbinden. Zo ga je van twee losse ruimtes naar één grote ruimte, zonder dat je de complete achtergevel van je woning hoeft te verwijderen. 

Gebruik dezelfde elementen binnen en buiten

Wanneer je wil dat je woonkamer en tuin op elkaar aansluiten, dan is het belangrijk dat ze enigszins dezelfde stijl hebben. Heb je binnen bijvoorbeeld veel wit en hout, dan is het goed om dezelfde houtsoort en kleur ook buiten terug te laten komen. Overigens geldt dit ook voor patronen. Hierdoor kun je voorkomen dat het twee aparte ruimtes lijken, maar dat het juist een eenheid vormt. Je kunt ook sommige elementen letterlijk door laten lopen. Denk hierbij aan het laten doorlopen van de vloer. Uiteraard is het hierbij wel belangrijk dat je niet zomaar laminaat buiten neer gaat leggen, maar dat je voor tegels kiest die dezelfde look hebben. 

Veel glas zorgt voor een verbintenis

Hoe meer je je tuin vanuit de woning kunt zien, hoe meer verbintenis er is. Veel glas is dan ook belangrijk voor een goede doorkijk. Het mooiste is hierbij om ramen te hebben van boven tot onder, zodat het echt lijkt of de twee ruimtes verbonden zijn. Je zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor een schuifpui of voor openslaande deuren. Kies in dit geval wel voor een kunststof kozijnen schuifpui, dit is een stuk duurzamer dan wanneer je voor houten kozijnen gaat. Door voor een schuifpui of openslaande deuren te kiezen, creëer je letterlijk een doorgang naar je tuin. 

Niet alleen planten in de tuin

Heb je veel planten in je tuin? Heel goed! Planten zijn een stuk gezelliger dan een tuin vol tegels. Wanneer je binnen met buiten wilt verbinden, zijn planten ook echt een must in huis. Hiermee vervaag je de grens tussen je huis en tuin nog net even wat extra. Daar komt bij dat planten in huis ook goed voor je zijn en je interieur een stuk gezelliger maken. In dit geval haal je de sfeer van buiten naar binnen, maar dit kan ook juist andersom. Denk hierbij aan het plaatsen van een buitenkleed en een lekkere loungebank voor je eigen outdoor woonkamer.