Fotolijsten zorgen ervoor dat we onze mooiste herinneringen tentoon kunnen stellen aan iedereen die in ons huis komt. Ze krijgen vaak een mooi plekje aan de wand of op de kast. Maar hoe zorg je er nu voor dat je het langst kunt genieten van deze fotolijsten en wat kun je doen als je erop bent uitgekeken? In dit artikel geef ik je drie tips waardoor jij langer met jouw fotolijsten kunt doen.

Kies voor wissellijsten

Allereerst, kies voor wissellijsten. Wissellijsten zijn fotolijsten waarbij je gemakkelijk van foto/poster kunt wisselen. Tijdens het wisselen van de afbeelding gaat de lijst niet achteruit (mits je hem op een normale manier gebruikt natuurlijk). Wissellijsten zijn dan ook ideaal voor als je langer met je fotolijsten wilt doen. Je kunt namelijk gewoon de inhoud verwisselen, maar de lijst blijft. Hierdoor heb je toch iedere keer het idee dat je iets nieuws aan de muur hebt hangen. 

Schilder de lijsten voor een ander kleurtje

Ben je uitgekeken op de kleur van je fotolijsten? Dat is nog niet direct een reden om nieuwe te kopen en deze weg te doen. Je kunt de fotolijsten namelijk ook prima zelf een ander kleurtje geven. Zo kun je van witte bijvoorbeeld zwarte wissellijsten maken. Wanneer je van plan bent dit te doen, is het wel belangrijk dat je dit secuur doet. Je kunt hiervoor zowel verf als spray voor gebruiken. Zorg dat je alleen de lijst sprayt/verft en de overige onderdelen even ergens anders neerlegt. Uiteraard kun je het zo creatief maken als je zelf wilt. Zo kun je bijvoorbeeld ook vormpjes schilderen op de lijst. 

Het onderhoud van de lijsten

Veelal hangen fotolijsten aan de wand, waardoor er vaak niet veel mee gebeurt waardoor de lijsten kapot kunnen gaan. Het kan natuurlijk voorkomen dat een lijst valt en dat er iets kapot gaat. Wanneer dit gebeurt hoef je niet meteen naar de winkel te rennen om een nieuwe te halen. Vaak kun je ook losse onderdelen kopen, waarmee je de lijst weer in goede staat herstelt. Wil je zo lang mogelijk met jouw prachtige fotolijsten doen? Dan is mijn laatste tip om ze gewoon lekker te laten hangen. Af en toe afstoffen of even met een natte doek erover is meer dan voldoende onderhoud. Sommige materialen kunnen niet goed tegen chemische middelen, dus dat is dan ook zeker af te raden.