Na verloop van tijd raak je uitgekeken op je tuinstoelen. Ze verjaren en passen misschien niet meer helemaal bij je stijl. Het wordt dus tijd voor iets nieuws, maar om nu iedere keer nieuwe tuinstoelen te kopen terwijl die anderen nog prima zitten. Dat zou maar onnodig zijn. In dit artikel geef ik je daarom drie tips om je tuinstoelen een nieuw leven in te blazen door ze te pimpen.  

Een ander kleurtje

Allereerst kun je de tuinstoel een andere kleur geven. Dit is de makkelijkste manier om de stoel te pimpen. Hier heb je een pot verf voor nodig en slechts een aantal andere benodigdheden, zoals schuurpapier en een kwast. Schuur de stoel eerst goed op en geef hem vervolgens de kleur naar keuze. Is één laag niet voldoende? Herhaal de stappen dan nog eens. Wil je niet de hele stoel schilderen? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen een deel van de stoel te schilderen. Denk bijvoorbeeld aan een soort dip dye effect door de poten te schilderen. Plak hiervoor de rest af en spuit of schilder het vrije gedeelte in de gewenste kleur.

Andere tuinkussens gebruiken

Wil je niet meteen blijvende wijzigingen aanbrengen aan de stoelen? Dan kun je er ook simpelweg voor kiezen om de tuinkussens te vervangen. Kies eens voor een ander kleurtje of patroontje. Hiermee kun je de stoel meteen een hele andere uitstraling geven. Dit is een manier van pimpen die eenvoudig is aan te brengen, maar ook makkelijk weer verwijderd kan worden. Je kunt er ook voor kiezen om een speciaal zitkussen te laten maken voor je tuinstoel en deze vast te maken aan de stoel. Dit is een wat meer permanente oplossing, maar zorgt er wel voor dat je stoel er meteen heel anders uit ziet. 

Extra elementen toevoegen

De laatste manier van pimpen is door extra elementen toe te voegen aan de stoel. Heb je bijvoorbeeld stoelen zonder armleuningen, maar wil je die wel graag en ben je een handige harry? Dan kun je die armleuningen zelf maken en eraan bevestigen. Het kan ook leuk zijn om een bepaalde vorm uit de rugleuning van de tuinstoel te zagen. Denk hierbij aan een hartje of een ster. Hiermee maak je de stoel persoonlijk en uniek. Je weet zo in ieder geval zeker dat niemand anders dezelfde stoel heeft.