Je bedrijf groeit en dat betekent dat je bedrijfsruimte op den duur te klein wordt. Je hebt meer kantoorruimte nodig of de bedrijfshal is inmiddels te klein geworden. Uiteraard is dit een goed teken. Het betekent dat de zaken goed gaan. Maar het betekent ook dat je op zoek moet naar nieuwe bedrijfsruimte. Nieuwbouw is dan een uitstekende keuze. Het is een goede investering, wat zich in de loop der tijd wel weer terug zou kunnen betalen. Het is dan ook niet zo gek dat veel ondernemers nieuwbouw als een appeltje voor de dorst zien. een ander voordeel van nieuwbouw is dat je zelf de regie hebt en alles zelf kunt bepalen. Zo kun je meebeslissen over de materiaalkeuze, de uitstraling en de aankleding.

De voorbereiding

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om te gaan bouwen, is het belangrijk dat je weet wat je wilt. Maak daarom, voordat je aan de slag gaat, een lijstje van al je wensen en eisen voor het nieuwe pand. Vraag ook bij je werknemers na wat zij belangrijk vinden. Aan de hand van dit lijstje kunnen architecten en projectontwikkelaars straks een beter idee uitwerken. Denk ook na over eventuele uitbreidingsmogelijkheden voor in de toekomst. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je nog jaren op je nieuwe bestemming door kunt werken.

Waar komt jouw nieuwe bedrijfspand

De locatie van jouw nieuwe bedrijfspand is natuurlijk erg belangrijk. Het moet een locatie zijn die past bij jouw bedrijfsvoering. Is het belangrijk dat je goed bereikbaar bent of is het belangrijk dat je nieuwe locatie op een bedrijventerrein is? Wanneer je de ideale locatie gevonden hebt, kan het echte werk pas echt beginnen.

Aan de slag

Nu je weet wat je wilt en waar dit moet komen, kun je ook echt daadwerkelijk aan de slag. In een bouwbedrijf dat gespecialiseerd is in utiliteitsbouw vind je een goede partner. HuneBouw is zo’n bedrijf. Zij kunnen de gehele bouw op zich nemen, van A tot Z, wat betekent dat jij je nergens zorgen over hoeft te maken. Uiteraard worden er tussentijdse voortgangsgesprekken overlegd en kun je wanneer je maar wilt met vragen of opmerkingen terecht bij de uitvoerder. Ook weet een gespecialiseerd bedrijf je alles te vertellen over de verschillende materialen, duurzaam bouwen en circulair bouwen. Zo ben je goed en verantwoord bezig.