Boxbedden oftewel de boxspring bedden zijn in Nederland een van de meest verkochte bedden. Anno 2021 zijn de bedden niet meer alleen in luxueuze hotels te vinden, maar ook in veel Nederlandse huishoudens. Je slaapt er heerlijk in en de opmaak van het bed is gemakkelijker dan bij een traditioneel bed. Neem hier nog bij dat de kans op beschadigingen minimaal is en je snapt waarom veel slaapkamers gesierd worden door boxbedden. Je eigen boxbed tegen een lage prijs koop je nu bij Vera Wonen in Barendrecht. 

Hoe zien boxbedden eruit?

De boxspring is de gestoffeerde matrasdrager oftewel de bedbodem. Een boxbed bestaat uit een boxspring in combinatie met achterwanden, voeteneinden en eventuele nachtkastjes. De boxspring wordt standaard met een pocketveer matras geleverd, maar elk type matras kan verwerkt worden in je boxspring. Kernwoord van boxbedden is comfort, want bij deze matras-bedbodem combinatie liggen als het ware twee matrassen op elkaar. De bedbodem is opgebouwd uit een box met veren, die veerkracht geeft over de volledige oppervlakte. Het topmatras geeft je ook alle ondersteuning, die je wenst. 

Verschil tussen boxbedden en traditionele bedden?

Het belangrijkste verschil tussen een boxbed en traditioneel bed is dat je bij een ledikant apart een bodem en matras moet kiezen. Dubbele kans dus om iets mis te doen. Een boxbed is een compleet slaapsysteem bestaande uit de box, het matras en het extra luxueuze topmatras met eventuele toevoegingen, zoals nachtkastjes en dergelijke. Omdat een boxbed hoger op de poten staat, wordt het in- en uitstappen van je bed vergemakkelijkt en kun je je bed beter opmaken. 

Voordelen van boxbedden

Boxbedden staan wat hoger dan het gemiddelde bed. Als bodem heeft het dus veel open ruimtes, waardoor er goed in bed geventileerd kan worden. Een ander voordeel is dat een boxbed veel schoner is, omdat je ook onder het bed fatsoenlijk kan poetsen en een houten of metalen bed trekt geen stof aan. De combinatie van de verende boxspring en het verende matras zorgen voor een goede ondersteuning van je lichaam tijdens het slapen. Daarom is het bed geschikt voor ieder type slaper. Een boxspring kun je in zoveel verschillende stijlen en materialen kopen dat een boxbed in iedere slaapkamer wel past. De temperatuur en ventilatie zijn in een boxbed prima geregeld. Als laatste is een boxbed kampioen in levensduur. Een boxbed kan wel tot 25 jaar gebruiken, mits je tijdig (na tien jaar ongeveer) je matras eens verandert. 

Je boxbed onderhouden

Om de optimale levensduur uit je boxbed te halen, is het verstandig om de boxbedden goed te verzorgen. Dit doe je als volgt:

  • Draai regelmatig je matras; ook in de lengterichting. Zo voorkom je kuilvorming en slaap je altijd goed.
  • Zorg voor extra ventilatie in de slaapkamer door bijvoorbeeld te luchten. Zo verwijder je het vocht dat je boxbed in de nacht heeft opgenomen.
  • Gebruik een molton om vocht uit je matras te houden voor een langere levensduur van je matras.
  • Reinig vlekken in je matras direct en gebruik hiervoor niet meteen chemische middelen. Kijk eerst of water en zeep al voldoende zijn.