Kantoren is het vaak een hele klus om documenten en papieren goed te structureren. Er zijn verschillende manieren om deze rotzooi te organiseren, inclusief het gebruik van bestandsmappen. Maar als u heel veel van deze bestandsmappen heeft met belangrijke documenten, heeft u een groter probleem. Een manier om dit recht te zetten, is door gebruik te maken van een archiefsysteem en een moderne archiefkast, waarmee u foto’s, trainingsmateriaal, documenten of tijdschriften op één plek kunt bewaren zodat u ze direct kunt terugvinden.

Voordelen van moderne archiefkasten

Moderne archiefkasten zijn één van de meest voorkomende soorten opslag voor bedrijven of thuis. Omdat deze opslagunits verschillende functies hebben die de dagelijkse werkzaamheden verbeteren, zijn ze essentieel voor elk huis of bedrijf.

Dit zijn de algemene voordelen van het gebruik van moderne archiefkasten:

• Deze kasten kunnen veel documenten bevatten zonder veel vloeroppervlak in te nemen.
• Het is eenvoudig om mappen en bestanden op te slaan en te categoriseren, waardoor het ook eenvoudiger wordt om documenten op te halen en zo bij te dragen aan de kantoorproductiviteit.
• De mogelijkheid om alle bestanden op één locatie op te slaan, kan het verlies van bedrijfsinformatie helpen minimaliseren.
• Bedrijven kunnen er ook voor kiezen om de beveiliging van dossiers in de kasten te verbeteren door te kiezen voor brandwerende en vergrendelde units.
• Deze kasten worden geleverd met verschillende soorten sloten die de beveiliging van vertrouwelijke informatie die erin is opgeslagen, kunnen verbeteren.
• Voor bedrijven die meer opslagruimte nodig hebben dan de gebruikelijke kantoorruimte, vindt u dit opslagidee misschien nuttig.

Soorten moderne archiefkasten en hun voordelen

Vanwege de voordelen is het geen verrassing dat er verschillende soorten archiefkasten zijn voor slaapzalen, scholen, kantoren en bedrijven van elke omvang. Moderne archiefsystemen worden ook gebruikt in bedrijfskantoren om documenten efficiënt te organiseren. Laten we dit soort kasten en hun voordelen eens bekijken.

Moderne archiefkasten zijn meestal gemaakt van hout of plaatstaal. De laden gebruiken meestal een schuif om het openen te vergemakkelijken en bevatten een “stop” die voorkomt dat de lade volledig uit de kast wordt getrokken. De meeste metalen archiefkasten zijn voorzien van een schuifmechanisme of een duimvergrendeling om ze te openen. De lades hebben ook handgrepen om hem vast te pakken en mee te trekken. De voorkant van laden hebben meestal een etikethouder om de inhoud erin te identificeren.

De meeste archiefkasten gebruiken een slot met sleutel om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot documenten die worden opgeslagen. Er zijn twee vergrendelingssystemen: de nokvergrendeling en de plunjervergrendeling. De nok- en plunjersloten worden geopend met een sleutel om de sloten te draaien, maar kasten met plunjersloten worden gesloten door simpelweg de behuizing van het slot in te drukken.