Een hottub is natuurlijk een hele fijne toevoeging aan je buitenruimte. Het geeft je de mogelijkheid om na een lange werkdag heerlijk onderuit te zitten en te genieten van het warme water en de ontspannende werking die het met zich meebrengt. Bij Van Dalfsen Zon & Sauna bieden we houtgestookte hottubs aan, die geen elektriciteit nodig hebben om het water warm te krijgen. Wat zijn hier de voordelen van? We leggen het graag even uit.

Geen hogere energierekening
Een houtgestookte hottub wordt verwarmd door middel van een houtkachel, die aangesloten zit op de tub. Deze kachel kan verwerkt zijn in de tub, of juist los staan van het bad. Verwerkt in de tub neemt het bad minder ruimte in beslag, maar heb je ook net wat minder ruimte om te zitten, terwijl een externe kachel juist aan de buitenkant meer ruimte nodig heeft. In beide gevallen heb je in ieder geval geen elektriciteit nodig om het bad te verwarmen. Dat betekent dat de kosten voor energie niet omhoog gaan, terwijl je wel gewoon lekker kan blijven genieten van je hottub. Het enige wat je nodig hebt is, net als bij een houtkachel, een mooi stapeltje hout.

De houtkachel verwarmt het bad sneller
Een hottub die is aangesloten op het stroomnetwerk doet er lang over om het water te verwarmen. Reken voor het gemiddelde bad op een of twee graden per uur, wat betekent dat het een dag kan duren voordat het water een beetje fijn op temperatuur is. Een houtgestookte hottub heeft dit probleem niet. De houtkachel kan het water veel sneller warm krijgen, omdat de verwarming ouderwets verloopt via brandend hout. Dit maakt het makkelijker om spontaan even de hottub in te springen en zorgt ervoor dat je dit niet een dag van tevoren hoeft te bedenken. Natuurlijk heeft het elektrische bad het voordeel dat het water op temperatuur gehouden kan worden, maar dan kom je wel weer uit bij het eerste punt: dit kost veel energie en dus veel geld.

Knisperend hout maakt het bad een stuk gezelliger
Het derde voordeel is er eentje die bij het gevoel past wat bij de hottub hoort. Een houtgestookte hottub wordt verwarmd door een houtkachel en dus hoor je de hele tijd het geknisper van brandend hout. Dit geeft een bijzonder huiselijke en gezellige sfeer aan de hottub en draagt zodoende echt bij aan de sfeer in het bad. En sfeer, daar draait het toch om in de hottub. Heerlijk genieten van een zomeravond na een lange werkdag, of juist lekker in de winter in het warme water zitten terwijl het buiten vriest. Het is de sfeer en de gezelligheid die de hottub zijn echte karakter geven en een houtkachel draagt enorm bij aan die sfeer en gezelligheid. Geniet alleen, met z’n tweeën of maak er echt een feestje van met vier tot zes personen. Van Dalfsen Zon & Sauna biedt voor iedereen een ideale houtgestookte hottub, waar je nog jaren plezier van zult hebben.

Vragen? Neem contact met ons op
Interesse? Vragen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Onze experts staan altijd voor je klaar om je te helpen met de prangende vragen die komen kijken bij het aanschaffen van een hottub. Op die manier weet je zeker dat je straks optimaal zal genieten van het knisperende hout en het warme water.