Hoe heerlijk, spa’s zijn nu betaalbaar en in allerlei soorten en maten! Een opblaasspa heeft ervoor gezorgd dat als we een spa willen deze ook kunnen aanschaffen. Om te voorkomen dat er onnodige extra kosten bij komen kijken lees je in deze blog hoe je kosten kunt besparen bij een opblaasspa.

Laat de opblaasspa op temperatuur

Wanneer de spa niet gebruikt wordt hebben eigenaren snel de neiging om na gebruik van de spa de tempratuur uit te zetten. Vervolgens hebben zij een hogere rekening dan mensen die de spa op temperatuur laten. Het is belangrijk dat de spa op één tempratuur staat ingesteld. Wel een tempratuur dat wanneer je gebruik wil maken van de spa het bad weer snel is opgewarmd. Het grootste advies waar het dus om gaat is dat je de thermostaat niet veel zijn werk laat doen.

De beschermhoes bespaart geld

Extra hulp om de spa niet af te laten koelen is de beschermhoes. Door een beschermhoes te gebruiken komt er minder wind en kou naar binnen, waardoor de warmte er minder snel uit gaat en je verwarmkosten lager blijven. Het grootste voordeel hieraan is dat je door het gebruiken van een beschermhoes je uiteindelijk het bad minder hoeft bij te warmen. Daarnaast is het voordeel dat je altijd een beschermhoes bij het kopen van een opblaasspa krijgt.

Houd de spa schoon

In elke spa zit een filter. Deze filter zorgt ervoor dat het bad schoon blijf, maar wanneer het filter niet goed wordt schoongemaakt en niet regelmatig wordt vervangen kan het zijn dat de pomp te hard moet pompen en te vuil is waardoor hij zijn werk niet goed meer doet. Het is de bedoeling dat de pomp zo min mogelijk hoeft te pompen zodat de instroom van warm water gelijk blijft.

Naast het schoonhouden van het filter is het belangrijk om af en toe de PH-waarde te meten. De PH is een maat voor de zuurgraad van een waterige oplossing. De PH waarde van een opblaasspa moet rond de 7.6 zijn. Wanneer de PH lager is dan 7.2 en hoger dan 7.8 is het belangrijk om dit aan te passen. Het belangrijkste is dat je geen grote hoeveelheden chemicaliën hoeft toe te voegen!

Ben je op zoek naar een heerlijke opblaasspa? FonteynSpa’s biedt een groot assortiment aan!