Na een dag werken is het fijn om neer te kunnen ploffen op de bank. Netflix aan, chips en een drankje erbij en het avondje bankhangen is begonnen. Naast dat je gewoon comfortabel wilt relaxen op de bank, wil je ook dat het er een beetje knus en gezellig uitziet. Hieronder een aantal tips om dat voor elkaar te krijgen!

Tip 1: accessoires

Gezelligheid creëer je door knusse accessoires te gebruiken, bijvoorbeeld kussentjes. Heb je een strak interieur? Ga dan voor donkere tinten en leg er bijvoorbeeld een schapenvacht kleed bij. Mag je zithoek wel wat meer zomerse tinten uitstralen? Kies dan voor kussentjes in verschillende kleuren! Denk aan geel, paars, rood, mintgroen. Na een lange dag werken word je hier spontaan vrolijk van!

Tip 2: planten

Een plant kan in geen enkel interieur misstaan. Bovendien zijn ze ook noodzakelijk voor de luchtverversing en zuurstofgehalte in een ruimte. Wellicht heb je het afgelopen zelf ook wel veel bloemen en planten ingeslagen, aangezien deze enorm populair waren tijdens de lockdowns om de boel wat gezelliger te maken. Dat is niet gek, want planten geef een ruimte ook een leuke sfeer! Zet daarom verschillende planten rond de zithoek. Dat ruikt ook nog eens lekker!

Tip 3: vloer

Je vloer bepaalt de sfeer in huis. Heb je een donkere vloer? Dan creëer je al gauw een industriële en stoere sfeer. Wil je het echter wat gezelliger maken, dan zijn tegels een goede optie. Deze geven namelijk een landelijk en rustiek gevoel. Wel moet je voor kleinere tegels kiezen, bijvoorbeeld vloertegels 60×60. Hierdoor krijg je een knusser en kleiner effect. Klik hier voor meer informatie. 

Tip 4: bijzettafel

Natuurlijk moet je zithoek ook praktisch zijn: zo moeten je drankjes en snacks binnen handbereik zijn. Kies daarom voor een ronde bijzet- of salontafel. Ronde tafeltjes stralen gezelligheid uit en maken de ruimte minder hokkerig. Leuk en handig dus!