De inrichting van je huis is nooit af en verandert telkens. Zo kom je bij iemand anders thuis een mooi meubelstuk tegen en krijg je opeens inspiratie uit een woontijdschrift; het kan allemaal. Daarnaast verandert je interieur ook mee met de fase in je leven of hoe je je op dat moment voelt. Wil je je inrichting graag een extra touch geven en het net wat luxer maken? Dan ben je op het juiste adres! Een luxe interieur creëren is namelijk helemaal niet moeilijk. 

Groot, groter, grootst

Less is more, zeggen ze wel eens. Dat klopt helemaal. Veel spullen in een ruimte geven het al gauw een rommelig en benauwd gevoel. Zorg er daarom ook voor dat bijvoorbeeld de woonkamer opgeruimd is. Zo creëer je een rustige uitstraling. Ook is het beter om te gaan voor een statement piece, in plaats van meerdere spullen. Bekijk hoe groot de ruimte is en beslis op basis daarvan hoe groot het meubelstuk uiterlijk kan zijn. Heb je nu een kleine bank of vind je dat-ie te klein is? Ruil ‘m dan in voor een grotere! Grotere meubels geven het een luxere uitstraling. Kleed de bank vervolgens aan met wat grote kussens en het begin van je luxe interieur is er!

Spiegels

Al is de ruimte nog zo klein, je kunt het groter laten lijken door wat handige trucjes toe te passen. Bijvoorbeeld door een spiegel op te hangen of neer te zetten. Ook wordt de ruimte nog eens veel chiquer. Naast dat het het ruimtelijk effect van de ruimte vergroot, zorg je ook nog eens voor een luxe interieur. Bovendien geldt hier ook: hoe groter, hoe beter. Heb je een hoge kamer? Koop dan een grote en zet hem recht op. Beschik je daarentegen over een kleinere ruimte? Hang de spiegel dan horizontaal op. Zo benut je de ruimte optimaal, zorg je voor een luxe uitstraling en lijkt de ruimte stukken groter!

Bloemen

Een makkelijke en relatief goedkope manier om een luxe interieur samen te stellen, is door bloemen te kopen. Haal een groot boeket grote en weelderige bloemen of stel ze zelf samen en plaats ze in een grote vaas. Zet ze vervolgens op een goede plek zodat ze gelijk de aandacht trekken. Zo worden de bloemen de eyecatcher van de luxe interieur! Meer tips nodig? Kijk eens op Solfelt