ivy, vine, the leaves

Zal een green wall uw gezondheid ten goede komen? Bepaalde andere vormen van stedelijke vergroening, zoals het aanleggen van groene daken en het planten van meer bomen, kunnen bijdragen aan een goede gezondheid. Groene daken kunnen echter heel wat voordelen opleveren voor het gebouw waarin u werkt, het gebied waarin u woont en ook voor het milieu.

Hier is een lijst van enkele die we hebben gekozen.

Minder stress – Geloof het of niet, van de planten en het groen die in de muren worden gebruikt, is bewezen dat ze een kalmerend effect hebben op mensen, terwijl ze een positieve invloed hebben op sommige stressgerelateerde ziekten.

Productiviteit – Sommige productiviteitspercentages zijn gestegen op werkplekken die uitzicht hebben op de natuurlijke omgeving. Van deze mensen is gedocumenteerd dat ze ook meer voldoening hebben in hun werk.

Herstelpercentages in ziekenhuizen – Studies hebben aangetoond dat het herstelproces van patiënten in het ziekenhuis is verbeterd door een prachtig uitzicht op planten en groen. Ik weet waar ik het liefst naar zou kijken als ik in het ziekenhuis ben.

Positieve impact – Studies tonen ook aan dat gebouwen met en toegang tot vegetatie een positievere impact hebben op de menselijke gezondheid dan gebouwen die alleen stenen muren promoten.

Ruisonderdrukking – green walls of daken kunnen hoogfrequente geluiden blokkeren en wanneer het is gebouwd met een groeimediumondersteuning, kan het ook enkele laagfrequente geluiden blokkeren. Daarom zien we veel groen leven langs spoor- en snelwegen.

Stadslandbouw – Als je een verticale tuin hebt, kun je klein fruit, groenten en kruiden verbouwen. Stadslandbouw is een grote bron van milieuvoordelen.

Verbeter onze externe luchtkwaliteit – green walls kunnen de luchtvervuiling helpen verminderen. De manier waarop ze dit doen, is door extreem hete zomertemperaturen te verlagen, niet dat we hier op dit moment veel van zien in het VK. Dit proces wordt fotosynthese genoemd, ze vangen materiedeeltjes op en vangen de gassen op. De green walls zorgen voor thermische isolatie van huizen en gebouwen, wat goed is voor ons omdat het energie bespaart, maar ook als gevolg hiervan komen er minder vervuilende bijproducten in onze atmosfeer.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarom Green Walls of Living Walls goed zijn voor ons en ons welzijn. We hebben allemaal veel stress in ons leven en dit zou kunnen worden verminderd en we zouden een boost van productiviteit op het werk kunnen krijgen met een positieve kijk op het leven, gewoon door een beetje zorgvuldige planning en hulp.