Heb jij plannen om je woning binnenkort of over een tijdje te verkopen? Dan wil je daar natuurlijk een lekker bedrag voor vangen. Er zijn genoeg dingen die je woning meer waard kunnen maken. Soms zijn dat kleine dingen met een groot resultaat. Bedenk dan voor je je huis te koop zet ook zeker wat jij kunt doen om je woning nog aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. In dit artikel beschrijf ik drie dingen die kunnen bijdragen aan het vermeerderen van je woningwaarde. Houd wel in gedachte dat je hiervoor wel eerst in je woning zult moeten investeren, dus vraag je altijd af of het het waard is.

Moderniseer je woning

Wanneer iemand op zoek is naar een woning hebben ze vaak relatief weinig tijd om te bepalen of de woning wat voor ze is. Een makelaar kan vaak wel een beetje helpen om door de woning heen te kijken, zodat de potentiële kopers weten wat ze er zelf van kunnen maken. Toch heeft niet iedereen dit inzicht en kan het ook helpen als jij de woning al gemoderniseerd hebt. Met een pot gevelverf kom je voor de buitenkant van het huis al een heel eind. De gevel vormt tenslotte een groot gedeelte van de eerste indruk. Ook binnen kun je een hoop doen om de woning wat te moderniseren. Denk hierbij aan het schilderen van de wanden, maar ook aan het verbouwen van de keuken en badkamer.  

Uitbouwen

Hoe meer vierkante meters je woning heeft hoe meer je kunt vragen voor je woning als je deze wilt verkopen. Twijfel je dus om je woning uit te bouwen om de kosten die hieraan verbonden zijn? Bedenk je dan ook dat doordat je deze investering doet, je in de toekomst waarschijnlijk meer terugkrijgt voor je woning. Bestudeer wel van tevoren of dit voor jouw woning van toepassing kan zijn en ga er niet zomaar van uit dat je het terug gaat verdienen. 

Investeer in verduurzaming

Tegenwoordig is duurzaamheid ook een belangrijke factor bij het kopen en verkopen van woningen. Is jouw woning niet goed geïsoleerd? Dan zul je automatisch al minder voor je woning krijgen. De potentiële verkopers moeten dit dan immers zelf nog doen. Daarnaast kun je ook extra winst behalen op het plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler. Bedenk wel dat dit allemaal niet gratis is en of het de investering nog waard is als je de woning binnenkort al gaat verkopen.