Een massagekussen is perfect voor wanneer je je even totaal wilt ontspannen. Je kunt een massagekussen gebruiken voor verschillende delen van het lichaam, zoals de rug (onderrug en bovenrug) nek of schouders. Wanneer je het liefst een milde massage wil, kun je het beste kiezen voor een kussen met rol- of vibratiemassage. Mag het juist een wat krachtigere massage zijn? Dan kun je het beste een massagekussen met klopmassage of een kussen met shiatsu massage aanschaffen. Als je een massagekussen wil bestellen, omdat je vaak last hebt van gespannen spieren, dan is een infrarood kussen met een warmtefunctie wellicht de beste keuze voor jou!

Infrarood kussen:

Wat doet infrarood kussen precies? Een infrarood massage kussen zorgt voor een ontspannende werking op de rug of nek. Dit kussen is in Nederland ontwikkeld voor sporters vanuit de topsport. De koppen van het massagesysteem worden warm. De warmte van het infrarood kussen zorgt ervoor dat de bloedsomloop en doorbloeding kan bevorderen, waardoor druk en spierpijn worden verlicht, zodat je je ontspannen voelt. Door verschillende consumenten wordt aangegeven dat het infrarood kussen werkt voor de nek, schouders en rug. Anderen geven ook aan dat het infrarood kussen goed te gebruiken is om vermoeidheid tijdens de slaap te verlichten.

Een massagekussen is dus bijna niet meer weg te denken binnen het moderne leven. Door de jaren heen worden de functies van een massagekussen steeds groter en kunnen ze bijna voor elk lichaamsdeel wel worden gebruikt. De technologie gaat ook steeds verder en dat ook binnen de massagekussens. Met de infraroodstraling worden steeds meer voordelen van een massagekussen aangetikt en verlicht het niet alleen de spieren, maar wordt er ook voor een betere bloedsomloop gezorgd. Al met al zitten er dus erg veel voordelen aan vast en is deze bijna onmisbaar in het dagelijkse leven. Waar wacht je op!