Veel mensen kiezen vaak voor veilige opties als het gaat om de inrichting van hun tuin. Dit resulteert er dan waarschijnlijk in dat jouw tuin er hetzelfde uitziet als die van de buren, en dat wil je nu net voorkomen. Wil jij echt eens iets nieuws en jouw tuin een luxe uitstraling geven? Met deze 4 tips is dat jouw tuin de eyecatcher van de buurt. 

Begin met de basis

Door in de tuin te investeren en deze opnieuw in te richten kun je jouw tuin voor allerlei functies gebruiken. Je kunt er koffiegesprekken houden in de vroege ochtend of feestjes geven tot in de late avonduurtjes. Begin bij de basis, en plaats bijvoorbeeld een luxe comfortabele loungeset. Ook is het verstandig om een overkapping te laten plaatsen tijdens het inrichten van de tuin. Hierdoor kun je tijdens een regenbui lekker buiten blijven zitten en zorg je ervoor dat het tuinmeubilair niet wordt aangetast. In de zomer kan een overkapping bovendien wat zonlicht tegenhouden. Dit klinkt goed, toch?

Maak gebruik van water

Stromend water geeft een kalmerend effect en geeft jouw tuin een luxe uitstraling. Tuin fonteinen kunnen worden gemaakt van steen of keramiek en geven de tuin een elegante touch. Er zijn schattige kleine fonteintjes en bamboe watertuimelaars te vinden. Maar je kunt ook gaan voor een groter waterornament en zelfs voor een echte, spuitende fontein. Je kunt er echter ook voor kiezen om een fontein in je tuin te plaatsen waar het water uit een beeld komt. 

Voeg plantenbakken toe

Plantenbakken zijn een mooie toevoeging aan jouw luxe tuin. Ze voegen levendigheid toe aan de tuin, maar zorgen tegelijkertijd ook voor wat privacy. Plantenbakken zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten, maar als je echt luxe wilt uitstralen, kies je voor schanskorven. Schanskorven bestaan uit ijzeren korven gevuld met breukstenen en kunnen worden ingezet als bloembakken. Je kunt zelf uitkiezen welke soort steen je wilt gebruiken en de plantenbak op maat laten maken. Zo geef je jouw tuin echt een unieke twist!

Neem een buitentapijt

Een mooi tapijt is niet alleen onmisbaar in binnenruimtes, ook in de tuin kun je een luxe sfeer creëren door gebruik te maken van een buitentapijt. Leg een kleurrijk of zwart/wit vloerkleed op de plek waar je jouw loungeset wilt plaatsen en laat jouw persoonlijke stijl terugkomen. De meeste buitentapijten zijn gemaakt van synthetisch materiaal, ze nemen dus weinig vocht op en drogen snel na een kleine regenbui. Ook is het een onderhoudsvriendelijk product: af en toe stofzuigen is al voldoende.