Ben jij op zoek naar raamdecoratie? Dan hoef je daar de deur niet voor uit. Online wordt er een groot assortiment gordijnen en jaloezieën aangeboden en dat voor een aanzienlijk lagere prijs. De kwaliteit is er niet minder om, want er zijn andere redenen waarom webwinkels hun producten goedkoper aan kunnen bieden. Het is dus helemaal geen slecht idee om online op zoek te gaan naar jouw ideale raamdecoratie en met de onderstaande informatie doe je dat zonder risico’s.

Kies je raamdecoratie webwinkel zorgvuldig uit

Voordat je het assortiment door gaat lopen is het goed om even stil te staan bij de webwinkel die je wilt gaan gebruiken. Uiteraard is het dan belangrijk dat ze de soorten raamdecoratie aanbieden die jij mooi vindt, maar het kiezen van een goede webshop gaat verder dan dat. Hier vind je enkele punten om te controleren voordat je een winkel kiest.

  • Lees altijd de algemene voorwaarden door en dan met name de retourvoorwaarden. Mocht er toch iets misgaan, dan wil je zeker weten dat je je producten gemakkelijk en voordelig terug kunt sturen.
  • Ga op zoek naar keurmerken en certificeringen. Een winkel met de Thuiswinkel Waarborg certificering, bijvoorbeeld, is door een onafhankelijk bureau als betrouwbaar en eerlijk beoordeeld. Producten die een keurmerk hebben geven je garantie van kwaliteit. Ook de CBW erkenning is iets om naar uit te kijken.
  • Lees de klantervaringen door. Niemand anders kan je beter vertellen hoe goed de raamdecoratie van een winkel is en de klantenservice, dan iemand die daar zelf ervaring mee heeft.

Goedkoop is niet duurkoop

Als je het assortiment raamdecoratie online bekijkt, dan word je misschien achterdochtig van de lage prijzen. Maar vergeet niet dat het onderhouden van een webwinkel veel goedkoper is dan een fysieke winkel in de hoofdstraat. Daarbij kopen webwinkels hun spullen vaak direct van de fabriek en is er geen sprake van tussenhandel. Als je goed controleert dat de producten die ze verkopen van goede kwaliteit zijn, kan er eigenlijk weinig misgaan en profiteer je van de lage prijzen.

Goed inmeten

Een nadeel van het aanschaffen van jaloezieën en gordijnen online is dat je dan je raam zelf moet inmeten. En ook al is dat niet moeilijk, als je het verkeerd doet, dan is het toch jouw eigen fout geweest. Voel je je onzeker over het inmeten, kies dan een webwinkel waarbij je duidelijke instructies krijgt over hoe je dat moet doen. Als het goed is staan die online en zijn ze gemakkelijk te volgen. Kom je er nog niet uit, neem dan contact op met de webwinkel. Ze hebben mogelijk een partner in de buurt die de afmetingen voor je raamdecoratie op kan nemen voor een kleine vergoeding.

Kopen zonder risico

Het belangrijkste wat je doet als je raamdecoratie online gaat kopen is een controle van de kwaliteit. Maak je ook goed bekend met de retourvoorwaarden. Zijn deze volgens jou niet eerlijk, kies dan een andere winkel. Zo lang je even de tijd neemt om je winkel te kiezen, is online shoppen net zo veilig.