Wil je de gevel van je woning opnieuw bekleden omdat de oude gevelbekleding echt niet meer kan? Dan zijn rabatdelen daar een uitstekende vervanger voor. De houten planken die op een bepaalde manier over elkaar kunnen worden geschoven geven een luxe uitstraling aan je woning. In dit artikel neem ik je mee in de wereld van rabatdelen. Ik vertel je wat het nu precies is, maar ook wat de voordelen ervan zijn en waar je de rabatdelen nog meer voor kunt gebruiken.  

Wat zijn rabatdelen?

Rabatdelen zijn houten planken die erg goed kunnen worden gebruikt voor het bekleden van je gevel. De planken kunnen eenvoudig over elkaar heen worden geschoven dankzij de groef in de onderkant van de plank. Hierdoor wordt de gevel in een mum van tijd in elkaar gezet en ontstaat er een mooi geheel. Rabatdelen zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor zwarte rabatdelen voor een moderne, luxe uitstraling, maar uiteraard kun je ook kiezen voor de klassieke houten uitstraling. Rabat is gemaakt van een mengsel van FSC-gecertificeerde houtvezels en hoogwaardig kunststof. 

De voordelen van rabat

Het gebruik van rabatdelen als gevelbekleding heeft een hele hoop voordelen. Ten eerste staat het gewoon erg mooi, maar dat is zeker niet het enige. Het plaatsen van het rabat is namelijk ook erg eenvoudig omdat de planken gemakkelijk over elkaar kunnen worden geschoven. Hierdoor is het erg eenvoudig voor de doe het zelvers onder ons. Ze kunnen zowel horizontaal als verticaal worden toegepast, waardoor je er je eigen uitstraling mee kunt creëren. Daarnaast zijn er bij een gevel van rabatdelen geen kieren te zien, waardoor er geen water tussen kan lopen. Hierdoor kan schimmel of houtrot niet doordringen tot de gevel en zul je hier dus minder snel problemen mee krijgen. Ook is het oppervlak van de rabatdelen makkelijk schoon te houden en kun je zonder al te veel onderhoudsbeurten jaren vooruit met rabat. 

Waar kun je rabatdelen nog meer voor gebruiken?

Rabatdelen zijn niet alleen erg mooi als gevelbekleding op je woning, maar kunnen ook op andere manieren worden toegepast rondom je woning. Denk bijvoorbeeld eens aan het bekleden van je overkapping of schuur met de planken. Wanneer je je woning dan met dezelfde planken hebt bekleed, ontstaat er een mooi geheel. Ook voor schuttingen zijn de planken ideaal. De veelzijdigheid van de rabatdelen maakt het een erg populaire optie van bekleding voor vele doeleinden.