Calamiteiten hebben vaak veel impact. Denk hierbij aan schade aan woningen of panden door brand, een storm of hoosbui. De calamiteiten dienst van Schoonmaakbedrijf Vlietstra zorgt ervoor dat de ruimte snel weer schoon en leefbaar is. Naast reguliere schoonmaak, kun je bij hen terecht voor schadereiniging en specialistische schoonmaak zoals droogijsstralen. In dit artikel lees je wat een calamiteiten dienst precies doet en wat droogijsstralen inhoudt. 

 

Calamiteiten dienst voor schadereiniging

Wat de schade ook is, Vlietstra herstelt het snel en vakkundig. Of het nu gaat om schade door brand, rook, bluswater, een storm, hoosbui of een omgevallen boom. Na een brand heb je te maken met roet en rookschade. Ook een hoosbui kan voor flinke overlast zorgen. Denk hierbij aan ondergelopen kelders of woningen. En wat dacht je van een storm? Dan hebben we vaak te maken met omgevallen bomen en gebroken ruiten.

 

Een calamiteiten dienst beschikt over de juiste materialen om de verschillende soorten schades te herstellen: van waterzuigers tot aggregaten, van klokpompen tot verlichting en van hogedrukunits tot hoogwerkers. De calamiteiten dienst neemt alle zorg uit handen en gaat zorgvuldig te werk met respect voor dierbare eigendommen. 

 

Omdat het belangrijk is om snel actie te ondernemen, is de calamiteiten dienst dag en nacht bereikbaar en snel ter plaatse. Het doel is altijd om de schade, en eventuele schade aan het milieu,  zoveel mogelijk te beperken. Ze zorgen er daarom voor dat de schoonmaak vlot verloopt zodat de woning of het pand snel weer droog, schoon en leefbaar is. 

 

Wat is droogijsstralen?

Een andere vorm van specialistische schoonmaak is droogijsstralen. Er zijn situaties waarbij je niet mag schoonmaken met water, zoals bijvoorbeeld machines of motoren. In dat geval is droogijsstralen een ideale manier van schoonmaken. Droogijs is de vaste vorm van CO2 en tijdens het schoonmaken komt er dan ook geen vocht vrij. Wanneer kun je deze schoonmaaktechniek inzetten? Olie, vet, lijm, hars en inkt verwijder je eenvoudig met droogijsstralen. Door de kracht weekt het vuil los zonder de apparatuur te beschadigen. 

 

Deze manier van schoonmaken biedt veel voordelen. Ten eerste is het milieuvriendelijk omdat er geen chemische of giftige reinigingsmiddelen worden gebruikt. Ten tweede is het veilig te gebruiken in de voedingsmiddelen industrie, zodat je er ook ovens en bakplaten mee kunt schoonmaken. Ten derde gaan de machines langer mee omdat ze niet worden beschadigd of aangetast door vocht. Tot slot bespaar je met droogijsstralen veel tijd. Schoonmaken gaat tot wel tien keer sneller!

 

Zoek je een schoonmaakbedrijf voor specialistische schoonmaak, zoals een calamiteiten dienst of droogijsstralen? Schoonmaakbedrijf Vlietstra is gespecialiseerd in deze specialistische klussen.