businessman, boxes, transport

Op je meubels ben je zuinig. Dat geldt zowel als ze op hun plaats staan in je huis, maar zeker ook als je ze van A naar B vervoert, bijvoorbeeld als je gaat verhuizen. Als je echt waarde hecht aan onbeschadigde meubels, dan kies je altijd voor een specialist in meubeltransport.

Ga je zelf verhuizen of laat jij je meubels transporteren?

Iedereen kent het wel. Je gaat verhuizen en staat voor de vraag of je dit zelf gaat doen met een geleende auto en aanhanger of dat je voor de specialist in meubel transport kiest. Vaak wordt alleen vanuit financieel opzicht antwoord gegeven en proberen mensen hetzelfde te doen. Als je echter zekerheid wilt en wilt dat de meubels gaaf blijven tijdens het transport dan doe je zaken met een specialist. Die weet precies op welke wijze de meubels zonder beschadiging getransporteerd moeten worden.

Rugletsel door het verkeerd tillen van je meubels

Het begint al met het verplaatsen en tillen van de meubels, als je die zelf wilt gaan vervoeren. Omdat dit niet je dagelijkse werk is, til je vaak verkeerd en dat kan zomaar eens verstrekkende gevolgen hebben voor je rug. Door de zware meubels verkeerd te tillen kan je rug zomaar behoorlijke schade oplopen. Vervolgens moet je ofwel de aanhanger of een busje vol met meubels zetten en moet je de hele handel vastzetten. Weet jij precies hoe dat moet? Het is bekend dat als meubels kunnen bewegen gedurende transport, er schade ontstaat. Op de plek van bestemming zul je zien dat er schade ontstaan is, onherstelbare schade.

De meubels kunnen tijdens de reis niet bewegen en schuiven

Kies je voor een specialist in meubeltransport, dan heb je dit allemaal niet. De experts pakken de meubels voor je in en tillen de soms onhandige meubels vervolgens in de auto. Vervolgens wordt de auto op zo’n manier vol gepakt dat meubels niet kunnen bewegen. Alles staat vast, waardoor schade uitgesloten is. Je hoeft dus bovendien niet zelf te tillen en mocht er onverhoopt schade aan de meubels ontstaan, dan zijn je meubels daarvoor verzekerd, want dat regelt de specialist in meubeltransport. Hoewel schade altijd vervelend blijft, is dat toch wel een geruststellende gedachte.

Investeren in meubeltransport is de moeite waard

Uiteraard hoeft het niet alleen te gaan om meubeltransport vanwege een verhuizing, maar kan het ook gaan om het ophalen en afleveren van nieuwe meubels of andere meubels die je gekocht hebt. In dat geval neem je contact op met de specialist in meubeltransport en geef je zowel afhaaladres en afleveradres af en worden de meubels op de afgesproken dag en tijd bij je thuis afgeleverd. Ook dan hoef je dus zelf niet te tillen en is de kans op schade aan je rug te verwaarlozen. Natuurlijk kost het inschakelen van een specialist in meubeltransport je geld. Het kost je echter nog veel meer geld als je zelf je meubels van A naar B verplaatst en die meubels gedurende de reis schade oploopt. Bovendien is ernstige schade aan je rug iets dat je graag wilt voorkomen. Investeren in meubeltransport is dus vanuit alle opzichten meer dan de moeite waard.