Ben jij van plan om een douchecabine te gaan kopen? Dan is het natuurlijk wel goed dat je op de hoogte bent waar je allemaal op moet letten. Om je hierbij te helpen zullen we in dit artikel stilstaan bij een aantal tips. Op basis van deze tips kun je ervoor zorgen dat je een goede douchecabine zult aanschaffen die voldoet aan je persoonlijke wensen. Mocht je toch nog met additionele vragen zitten, dan is het aan te raden om hierover in gesprek te gaan met een badkamerspecialist. Hierdoor weet je zeker dat je antwoord krijgt op al je vragen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Welke deur wil je bij een douchecabine?

Als je op zoek bent naar een douchecabine voor in je badkamer is het wel goed om te kijken naar een cabine die ook daadwerkelijk past. Een openstaande deur is bijvoorbeeld handig als je beperkte breedte en diepte in de douche hebt. Hierdoor is het niet nodig om de deur naar de zijkant te laten schuiven, want je kunt deze eenvoudig open- en dichtdoen. Door dit systeem kun je er makkelijk in- en uitstappen. Heb je echter weinig ruimte in de gehele badkamer? Dan is het weer verstandig om te kiezen voor een schuifdeur. Omdat je de deur niet open hoeft te doen, merk je met een schuifdeur amper iets qua afmeting waardoor dit de ideale oplossing is als je een kleine badkamer hebt.

Kijk vervolgens of je een douchebak hebt

Het is vervolgens ook van belang om te kijken of je douche wilt met een douchebak. Als je namelijk een douchecabine wilt plaatsen is het goed om te weten of je deze op de douchebak of op de tegelvloer gaat plaatsen. Wil je voor een optimaal resultaat met een strak design? Dan is het goed om de douchecabine te plaatsen op de tegels. Het is natuurlijk erg lastig om te bepalen hoe je de cabine wilt plaatsen, maar er bestaan ook cabines op de markt die geschikt zijn voor beiden manieren van plaatsen. Mocht je hier meer informatie over willen, dan is het zeker aan te raden om hierover in gesprek te gaan met een specialist. Je wilt immers voorkomen dat je een cabine besteld die niet te monteren is omdat je geen rekening hebt gehouden met bijvoorbeeld een douchebak.

Tot slot: de afmeting is van cruciaal belang

Tot slot is het van cruciaal belang om naar de afmeting van de douchecabine te kijken. Kijkend naar de gebruikelijke maten is het 90×90 formaat in Nederland gebruikelijk. Echter, is het ook mogelijk om voor afwijkende maten te kiezen. Hierbij is het wel goed om te melden dat maatwerk over het algemeen een stukke duurder is. De standaardmaten in Nederland zijn 80×80, 90×90 en 100×100. Wil je hiervan afwijken, dan is het goed om rekening te houden met de prijs. Heb je een standaard maat? Dan heb je geluk, want de kosten kunnen dan in vergelijking tot maatwerk erg meevallen.