Steeds meer tuinen worden voorzien van een heerlijke jacuzzi. Sinds enkele jaren is ook de opblaasbare jacuzzi een grote trend geworden. Deze jacuzzi is op te bergen op momenten dat de jacuzzi niet in gebruik wordt gesteld en kan gemakkelijk worden verplaatst. Daarnaast is een opblaasbaar bubbelbad opmerkelijk goedkoper in aanschafprijs. Dat is altijd fijn!

Wellicht heb jij nog geen opblaasbare jacuzzi en overweeg jij er eentje aan te schaffen. Hoogstwaarschijnlijk zul jij een hoop vragen hebben rondom het gebruik en de voorbereiding. Geen probleem! Wij hebben in dit artikel veelgestelde vragen centraal gesteld, waardoor jij hopelijk het antwoord op jouw vragen zult vinden. 

Hoe moet ik het bad opzetten?

Veel personen vrezen, bij aanschaf van een jacuzzi, dat zij niet voldoende kennis hebben om het bad op de juiste wijze op te zetten. Toch blijkt dit in praktijk altijd in korte tijd gedaan te zijn. Het opzetten van het bad duur circa 10 minuten, waarbij er geen verdere gereedschappen nodig zijn. Hierdoor is het opzetten van het bad erg vanzelfsprekend.

Hoe weet ik of ik het bad niet te hard opblaas?

Aan de hand van een pomp kun jij het bad zelf oppompen. Helaas is het hierdoor ook mogelijk dat jij het bad te hard oppompt. Gelukkig hebben de fabrikanten hier goed over nagedacht, waardoor zij bij de MSpa bubbelbaden een manometer hebben geplaatst. De manometer geeft exact aan hoe hard het bad opgeblazen moet worden dankzij de groen-, geel- en rood gekleurde vlakken. Het is belangrijk dat de wijzer in het groene deel blijft. Wees ervan bewust dat water uitzet als het warm wordt, waardoor de wijzer ook niet te hoog in het groene vlak moet zitten.

Hoelang duurt het tot het bad gevuld is met water?

Uiteraard verschilt de duur van het vullen per bad. Een bubbelbad voor twee personen is immers kleiner dan een bubbelbad voor zeven personen. Om een indicatie te hebben, kun je ervan uitgaan dat het vullen van het bubbelbad zo’n 1,5 à 2 uur in beslag zal nemen. Hierbij gaan wij uit van het vullen aan de hand van een tuinslang.

Hoelang duurt het tot het bad verwarmd is?

Het is begrijpelijk dat deze vraag regelmatig wordt gesteld. Je zult het bad voor gebruik immers moeten verwarmen, waardoor de duur van groot belang is. indien jij het bad wilt verwarmen tot 40 graden kun je ervanuit gaan dat dit circa een nacht zal duren. Per uur zal het bad 1 à 2 graden stijgen in temperatuur.