Vind jij het heerlijk om af en toe te snacken, maar maak jij snel de ongezonde keuzes? Je lichaam krijgt dan wel de calorieën binnen, maar niet de gezonde voedingsstoffen die het eigenlijk nodig heeft. Wij zetten de meeste lekkere, maar bovenal verantwoorde tussendoortjes voor jou op een rijtje. Na het lezen van dit artikel maak jij gegarandeerd bewustere keuzes als het gaat om snacken. 

Groenten met hummus dip

Deze snack is lekker én simpel te bereiden. Je kiest simpelweg welke groente jij het lekkerst vindt, bijvoorbeeld wortel, komkommer. paprika of selderij. Neem vervolgens wat hummus en dippen maar! Dit gezonde tussendoortje zorgt er meteen voor dat jij je dagelijkse hoeveelheid groenten binnenkrijgt. Doordat je deze groenten rauw eet, krijg je belangrijke voedingsenzymen binnen, welke goed zijn voor het verteren van voedsel.

Bramen, bessen en frambozen 

Bijna iedereen lust ze en dat komt waarschijnlijk omdat er zoveel smaak aan zit. Bramen. bessen en frambozen eet je gemakkelijk als tussendoortje, vers of gedroogd. Daarnaast bevatten ze ook nog veel vitamines en een grote hoeveelheid antioxidanten, dat klinkt goed toch? Nog lekkerder (en goedkoper) is om deze fruitsoorten met elkaar te mixen door bijvoorbeeld verschillende doosjes uit het diepvriesschap mee te nemen. 

Pitten, zaden en noten 

Welke snacks zeker in dit rijtje thuis horen zijn pitten, zaden en noten. Ze zitten vol bouwstoffen en zijn daarmee erg voedzaam. Noten bevatten vitamine E, vezels en zijn rijk aan gezonde vetten. Neem dus gerust een handje noten als tussendoortje, maar probeer wel zoveel mogelijk af te wisselen. Je kunt tegenwoordig niet alleen bij de notenkraam, maar ook online amandelen, pecannoten, macadamianoten en paranoten bestellen

Gekookt eitje

Waar een gekookt eitje enorm goed tegen helpt, is honger. Dit komt omdat eiwitten een verzadigend effect hebben. Eiwitten hebben dan ook positieve invloed op afvallen. Kook er een aantal tegelijk, bewaar ze in de koelkast en je hebt altijd een gezond tussendoortje in je lunchtrommel. Je kunt gerust 1 of 2 eieren per dag nemen als tussendoortje.

Cacao nibs

Rauwe cacao is échte chocola, en is niet te vergelijken met die uit de supermarkt. Geen suiker of andere toevoegingen: pure cacao. Dit zit vol met vitaminen, vezels, mineralen en antioxidanten. Je kunt de cacao nibs mixen met wat goji bessen en noten of gewoon zo eten. Rauwe cacao nibs zijn een heerlijk, gezond tussendoortje voor iedereen die van chocola houdt. Let wel op, neem hiervan niet meer dan 5 á 10 gram per dag!