Opgeruimd staat netjes. Dat leren we al van jongs af aan. De een is netter dan de ander; dit zie je ook vaak terug in iemands interieur. Het kan erg rommelig zijn, of juist het tegenovergestelde. De een kan er prima mee omgaan, de ander wordt er helemaal gek van. Dit is dus erg verschillend per persoon. Een ding is wel zeker: van rommel wordt niemand blij. Het kan zelfs een schadelijk effect hebben op jouw gemoedstoestand. Ruim troep dus op en zorg ervoor dat je interieur schoon en netjes is!

Opbergruimtes

Heb je kleine kinderen? Dan is het niet gek dat je huis soms vol speelgoed ligt. Het is ook niet erg ideaal om iedere dag alles op te moeten ruimen, om het vervolgens de volgende dag weer allemaal neer te zetten. Als je daar geen zin in hebt, kun je een specifieke ruimte creëren in je woning als speelhoek. Bijvoorbeeld in een kamer of hoek die nog niet benut wordt. Zorg er wel voor dat je je kinderen alsnog goed kunt zien, maar dat je het ook af kan sluiten en er niet naar hoeft te kijken als het niet gebruikt wordt. Heb je daar geen ruimte voor? Koop dan lades of bakken waar je het speelgoed in kan doen. Zo sta je ook niet per ongeluk op een Legoblokje! 

Meubels

Er bestaan natuurlijk ook genoeg meubels die je kunt gebruiken als opbergruimte. Denk bijvoorbeeld aan een televisiemeubel. Hier kan je alle spullen voor de televisie in doen, maar ook bijvoorbeeld kranten of tijdschriften. Ook kun je een koffie- of bijzettafel kopen met lades. Dit hoeven niet per se saai meubels te zijn. Richmond meubels zijn bijvoorbeeld stijlvol en praktisch tegelijk! Bezoek deze website voor inspiratie. 

Effecten

Het is belangrijk dat je een opgeruimd huis hebt. Het staat niet alleen mooier, het is ook belangrijk voor jouw mentale gezondheid. Je kunt namelijk erg geprikkeld raken door troep: je wordt chagrijnig, uitgeput of geïrriteerd. Ook zorgt rommel voor nog meer rommel. Dit wil je voorkomen, want op een gegeven moment is er geen houden meer aan. Daarom is het aan te raden om minimaal een paar keer per week je huis op te ruimen.