Kozijnen zijn er in een aantal verschillende soorten en maten. Zo heb je kozijnen van kunststof, hout, aluminium, staal en beton. De soorten kozijnen die voor binnen en buiten zijn een schuifpui, deuren, draai-kiep en een kozijn met dubbel glas. De meeste mensen kiezen voor een kunststofkozijn. Dit kiezen ze vaak omdat het onderhoudsvrij is, mooi op hout kan lijken en goedkoper is dan alle andere soorten kozijnen. In deze blog meer informatie over verschillende soorten kozijnen.

Kunststof kozijnen
Kunststof is een belangrijke speler in alle verschillende soorten kozijnen. Kunststof kozijnen zijn kwa uitstraling minder mooi dan houten kozijnen en dat zal altijd blijven. De eerste soort kunststof kozijnen waren lelijk om te zien, inbraak gevoelig en isoleerden niet goed. Tegenwoordig is dit niet meer het geval. Tegenwoordig woorden vooral A kwaliteit kunststof kozijnen aangeboden. Deze houden juist de warmte beter binnen, hebben door de stalen versterkingsprofielen een uitstekende inbraakwerendheid en zijn bovenal erg mooi door de houten verbinding, look en structuur.

Aluminium
Aluminium kozijnen zie je niet vaak voorkomen. Deze soort ziet er minder natuurlijk uit en geeft je huis een minder mooie uitstraling en bovendien zijn ze duurder dan kunststof en houten kozijnen. De enige reden dat mensen voor aluminium kozijnen kiezen is dat ze je een modern en industrieel uiterlijk kunnen geven. Dit kan misschien goed passen bij een kantoorpand.

Hout
Hout is van alle soorten kozijnen dat het meest natuurlijk oogt. Het brengt dus echt een hele mooie uitstraling met je huis mee. Dit type kozijn kan je prima gebruiken. Hier moet je alleen wel bij letten dat het geregeld onderhoud nodig heeft. Je moet het ongeveer om de 5 jaar opnieuw schilderen en eventueel rottingen en scheuren repareren.  Het heeft dus meer onderhoud nodig dan de rest maar brengt wel een mooi uiterlijk mee met je huis.

Benieuwd naar de prijzen van allerlei soorten kozijnen? Dan kan je zoeken op kozijnen kopen en je ziet een breed aanbod aan kozijnen en de prijzen die hierbij horen.