Nog even een filmpje kijken in bed of een spannend boek lezen. Of wat dacht je van een leuk spel spelen op je telefoon. Dit is allemaal mogelijk op een comfortabele manier door de hulp van een elektrische boxspring! Een elektrische boxspring heeft veel verschillende voordelen. Zo kan het erg goed zijn voor de perfecte lichaamshouding en natuurlijk het slaapcomfort. In dit artikel lees je de 3 voornaamste voordelen van een elektrisch verstelbare boxspring!

Goed voor de lichaamshouding
Het is belangrijk om in gedachte te houden dat elk persoon een verschillend lichaam heeft en dus ook zijn of haar eigen voorkeuren. Zo ligt de ene persoon liever op een hard en plat matras, terwijl de ander het liefst op een zacht en comfortabel matras ligt. Door de hulp van een elektrische boxspring kun je het bed gemakkelijk bijstellen op jouw eigen persoonlijke voorkeuren. Dit is ongetwijfeld ook geschikt voor oudere of mensen die last hebben van eventuele fysieke klachten, zoals rugpijn. Bovenvermelde personen kunnen het bed zo installeren dat ze gemakkelijk in en uit bed kunnen gaan. Nog wat handige tips: Als je met je benen omhoog ligt ga je vochtophopingen tegen. En als je het voeteneinde een paar centimeter laat stijgen creëer je minder spanning op de onderste rugwervel.
De onderste rugwervel zorgt namelijk vaak voor pijn in de onderrug.

Breed assortiment
Bij veel elektrisch verstelbare bedden voor twee personen zijn er twee matrassen die zelfstandig van elkaar bewegen. Bovendien zijn er keuzemogelijkheden uit 1-, 2- of zelfs 3-motorige bedden. Boxsprings die 1-motorig zijn kunnen alleen het hoofdeinde verstellen met de bijbehorende afstandsbediening. In enkele gevallen kun je dan met je hand het voeteneinde omhoog hijsen. Bij 2-motorige bedden kunnen niet allen het hoofd- maar ook het voeteneinde elektrisch bediend worden. Bij enkele 3-motorige bedden kan zelfs het hoofdgedeelte nog extra versteld worden. Omdat dit erg bijzonder en spectaculair is, word de elektrische boxspring wel een stuk duurder.

Comfortabel en makkelijk te gebruiken
Naast de fysieke voordelen brengen de elektrisch verstelbare boxsprings ook nog andere voordelen. Zo is het erg simpel te besturen met de bijbehorende afstandsbediening en zorgt het vooral voor een comfortabel gevoel. Met een eenvoudige druk op het knopje kun je het hoofdeinde al naar boven laten gaan. Vandaag de dag zijn er zelfs elektrische boxsprings die je met je telefoon kunt bedienen of heb je zelfs kans dat er een draadloze afstandsbediening bij zit!