Koffie is een van de meest gedronken dranken over de hele wereld. Het is dus ook niet zo gek dat de meeste mensen bij het opstarten van hun werkdag meteen naar het koffiezetapparaat lopen voor een kop koffie. Koffie is niet meer weg te denken op de werkvloer en je kunt als bedrijf dan ook echt niet meer aankomen met oploskoffie. Na het lezen van dit artikel weet jij waarom koffie het visitekaartje van jouw bedrijf is. 

Koffie verhoogt de productiviteit 

Vroeger werden koffieautomaten zo ingericht dat medewerkers snel koffie konden halen om vervolgens meteen weer aan het werk te gaan. Nu is het gezellige praatje bij het koffieapparaat juist belangrijk, en zorgt het voor verbinding. Koffie neemt het vermoeide gevoel af en draagt bij aan een goede focus. Koffie kan helpen om het gevoel van controle weer wat meer terug te krijgen. Het drinken van een kop koffie op werk kan er dus voor zorgen dat je beter in staat bent een bepaalde keuze te maken en je je ook zekerder voelt bij de beslissing die je maakt. Het helpt je om sneller op gang te komen en je wordt minder snel moe waardoor medewerkers beter zullen presteren. 

Een goede meeting begint met koffie

Een goede bak koffie is niet alleen een visitekaartje voor de mensen binnen jouw bedrijf, maar ook zeker voor relaties of potentiële klanten. Koffie speelt een grote rol bij de eerste indruk. Alle meetings, besprekingen en onderhandelingen beginnen met een kop koffie, dus is het belangrijk dat de smaak op orde is. Het maakt niet hierbij niet uit of het gaat om een kantoor, een horecazaak of de lokale sportvereniging, de koffie moet altijd goed zijn. Wanneer je ‘slechte’ koffie serveert, wordt het al een stuk lastiger om indruk te maken. De minder lekker koffie matcht dan niet met de professionaliteit die je als bedrijf wilt uitstralen.

Koffie & details 

Naast de kwaliteit van de koffie wordt er ook gekeken naar de manier van serveren. Een goede indruk maak je echt met een goede kop koffie en een persoonlijke boodschap of logo op het kopje. Of laat suikerzakjes of rietsuikerzakjes bedrukken met jouw eigen bedrijfslogo. Zo weet jij zeker dat je al 1-0 voor staat, terwijl het gesprek nog moet beginnen. Wil altijd onbezorgd kunnen genieten van een goede kop koffie? Maak dan gebruik van een koffieservice. Zo weet je zeker dat de koffiecorner van jouw bedrijf altijd goed gevuld is.