Veel vastgoedeigenaren maken tegenwoordig gebruik van vastgoedbeheer. Een vastgoedbeheerder zorgt ervoor dat jouw pand beheerd wordt. Vastgoedbeheer is opgedeeld in meerdere onderdelen. Zoals technisch, commercieel, administratief en financieel beheer. Het is ook mogelijk om van maar 1 van deze onderdelen gebruik te maken. Lees hieronder verder over technisch vastgoedbeheer.

 

Technisch vastgoedbeheer

Een technisch vastgoedbeheerder regelt alle zaken omtrent de conditie  en onderhoud van het pand. De beheerder is het eerste aanspreekpunt voor alle vragen en onderhouds- of herstelwerkzaamheden, klachten en stortingen. Daarnaast zorgt de vastgoedbeheerder voor de communicatie met service monteurs, loodgieters en aannemers.

Ook controleert de beheerder of de werkzaamheden juist zijn uitgevoerd. Een vastgoedbeheerder kan ook servicecontracten voor jou vergelijken, controleren en aangaan. Overigens zorgt de beheerder ook voor inspecties en rapporten daarvan. Een andere taak die een technisch vastgoedbeheerder jou uit handen kan nemen is het administreren, verrekenen en archiveren van offertes en rapporten.

 

Voordelen technisch vastgoedbeheer

Een pand onderhouden kost erg veel tijd en expertise. Het is belangrijk om alle partijen die te maken hebben met het pand tevreden te houden. Daarom moet er voor deze partijen een duidelijk aanspreekpunt zijn.

Een vastgoedbeheerder kan dit aanspreekpunt voor jou zijn. Op die manier weet je zeker dat jouw klanten altijd bij iemand terecht kunnen en geholpen worden. De vastgoedbeheerder kan alle reparatie of onderhoudswerkzaamheden goed bijhouden en inschattingen maken over in de toekomst benodigde werkzaamheden. Daardoor kan jij alvast rekening houden met opkomende kosten en sta je niet voor verassingen.

Een technisch vastgoedbeheerder heeft kennis en inzicht over onderhoud en herstel werkzaamheden. De beheerder kan hierdoor kritisch kijken naar de benodigde werkzaamheden en hierin adviseren. Daarnaast heeft een vastgoedbeheerder een groot netwerk. Met dit grote netwerk kunnen ze snel de juiste monteur, loodgieter of aannemer vinden voor een goede prijs.

 

De juiste vastgoedbeheerder uitzoeken

De hierboven benoemde vele voordelen van een technisch vastgoedbeheerder zijn een goede motivatie om het technisch beheer uit handen te geven. Maar het is natuurlijk erg van belang dat je met de juiste partij in zee gaat. Het is belangrijk om te overwegen welke taken je uit handen wilt geven en welke niet.

Niet iedere vastgoedbeheerder geeft daar de mogelijkheid voor. Bij 123vastgoedbeheer.nl kan je zelf bepalen wat je uit wilt besteden en wat niet. Ze hebben vele experts in dienst die je kunnen ondersteunen bij alles wat te maken heeft met vastgoedbeheer en verhuur.