Misschien heb je er ooit van gehoord en misschien ook niet, maar los van dat de handdoekladder een echte trend is heb je er ook veel gemak van. Want hoe ruim jij bijvoorbeeld jouw badkamer op? Vaak liggen er gebruikte handdoeken en dan ook nog schone handdoeken. Hoe hou je ze uit elkaar? Vaak ziet het er, als er al structuur in zit, rommelig uit. Met een ladder voor handdoeken kun je dat rommelige beeld voorkomen en daarnaast voorkom je ook onnodig was want was die ene handdoek nog schoon of toch vuil? 

Wat is een handdoekladder?
Eigenlijk is een handdoekladder niets meer dan een ladder van hout voor bijvoorbeeld in de badkamer. Hij heeft zowel een decoratieve functie als een praktische functie, namelijk het ordenen van de handdoeken. Je zou wel kunnen zeggen dat door de decoratieve functie en zijn hoogte de ladder ook meer ruimte in je badkamer creëert en ook nog zorgt voor opruiming. Hij is namelijk minder “diep” dan een badkamerkast, geeft een ruimtelijker gevoel omdat je er doorheen kan kijken en met zijn lengte tot een kleine 2 meter hoogte haal je ook alles uit de lengte. Is 2 meter te hoog voor je? Er zijn ook kleinere maten en modellen beschikbaar, met verschillende soorten vormen of zelfs taps toelopend. 

Het kan zijn dat je vraagtekens hebt over het gebruik van hout in de badkamer en dat is niet zo vreemd. Doordat de handdoekladder veel in badkamers wordt gebruikt en de combinatie van vocht en hout niet ideaal zijn, worden ze behandeld met twee lagen laksoorten. Dit type lak maakt de ladder zowel vocht- als vuilbestendig en voorkom je dus dat je tekort van dit prachtige meubelstuk kan genieten. 

Hoe kun je een ladder voor handdoeken persoonlijk maken?

Los van de ruimte die het geeft en het opgeruimde gevoel in je badkamer, kun je hem ook een persoonlijke touch geven. Je kunt dit doen door een goede behandeling te kiezen en de kleur te veranderen, maar je kunt er ook voor kiezen om hem te ‘versieren’. Misschien klinkt dit in eerste instantie wat kinderlijk, maar als je er goed over nadenkt kun je er best een hoop mee. Zo kun je bijvoorbeeld er verlichting aan maken die sfeer geeft in je badkamer. Een andere manier is om er bijvoorbeeld mandjes aan te hangen zodat hij niet alleen voor de handdoeken gebruikt kan worden, maar ook voor washandjes. Of denk eens aan de mogelijkheid om er een hangplantje aan vast te maken? Groen in de badkamer geeft rust en zuivert ook nog eens de lucht. 

Een handdoekladder is dus eigenlijk een geweldige multifunctionele decoratie in jouw badkamer, of als je het leuk vindt elders in je huis. Je kunt zorgen dat het meer opgeruimd ziet zonder dat een dichte kast de ruimte kleiner maakt. Versier hem door middel van een paar kleine mandjes, een plantje of gebruik hem alleen voor de handdoeken als dat binnen jouw gezin beter werkt.