Systeemplafonds zijn in steeds meer kantoren te zien, maar worden ook meer en meer gebruikt in allerlei andere gebouwen. Van zwembaden tot scholen, allemaal genieten ze van de vele voordelen die een systeemplafond te bieden heeft. Maar wat maakt die systeemplafonds nou zo populair? Wat zorgt ervoor dat met name de zakelijke sector er zoveel gebruik van maakt? We zetten de voordelen eens op een rijtje.

Ze zijn gemakkelijk te installeren

Omdat systeemplafonds uit verschillende platen bestaan, zijn ze bij de installatie bijzonder handzaam en tegelijk ook gemakkelijk aan te brengen. Het praktische element is een geliefd onderdeel van het systeemplafond, omdat de ruimtes waar dit plafond wordt aangebracht vaak gewoon in gebruik zijn. Dan is het niet de bedoeling dat deze ruimte meerdere dagen buiten gebruik is, omdat er een plafond aangelegd moet worden. De meeste plafonds laten zich dan ook in een dag plaatsen, zodat er maar weinig tijd verloren gaat. Het gemak waarmee deze plaatsing gebeurt, zorgt er ook voor dat je dus niet heel veel manuren hoeft te betalen. En wie zichzelf genoeg goede kluseigenschappen toekent, kan het ook zelf doen.

Bij schade zijn de panelen simpel te vervangen

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat een plafond schade oploopt. Met vaste plafonds die bijvoorbeeld uit gipsplaten bestaan, kan dit behoorlijk vervelend zijn. Een gipsplaat vervangen is niet iets wat je zo even doet en dat kost dus behoorlijk wat tijd en geld. Bij systeemplafonds is dit anders; omdat deze plafonds bestaan uit verschillende panelen, hoef je alleen het beschadigde paneel te vervangen. Dit is een doodeenvoudig klusje, wat in een minuutje geklaard kan zijn. Je hoeft dus niet langer bang te zijn voor schade; het is zo weer gefikst.

Systeemplafonds kunnen kabels en leidingen verbergen

Systeemplafonds bieden altijd een beetje ruimte tussen het plafond en de vloer van de verdieping erboven. Dit zorgt ervoor dat in die ruimte vervolgens kabels en leidingen weggewerkt kunnen worden en dit geeft weer een zeer opgeruimd voorkomen. Met name in een kantoor kunnen de vele snoeren snel voor een rommelige aanblik zorgen, maar wie deze snoeren netjes wegwerkt in het systeemplafond, ziet er helemaal niets meer van. Ook dit gebeurt kinderlijk eenvoudig; je haalt simpelweg een paneel van zijn plek en zorgt dat de snoeren daar komen te liggen, waarna je het paneel weer terug legt.

Systeemplafonds komen in allerlei soorten en maten

Er zijn meerdere vormen van systeemplafonds en welke je kiest, is helemaal afhankelijk van je wensen en de bestemming van de ruimte. Het doorzak plafond heeft een vrij luxe uitstraling en wordt vaak gebruikt in ontvangsthallen of kantoorgebouwen. Het inlegplafond is het meest gebruikte systeemplafond en wordt in heel veel kantoren gebruikt. Tenslotte is er het verdekt uitneembaar plafond, dat zich onderscheidt van de overige plafonds, doordat hij min of meer om het profiel heen valt. Al deze keuze maakt het systeemplafond tot een buitengewoon populaire oplossing voor allerlei verschillende zakelijke gebouwen en zelfs particulieren komen tot de ontdekking dat een systeemplafond een bijzonder handig alternatief is voor de meer gangbare plafonds.