Wil jij jouw creativiteit graag delen met anderen? Dan is het zelf organiseren van een creatieve workshop echt iets voor jou. Het is al leuk om ergens anders een workshop te volgen, maar dit is thuis natuurlijk nog veel leuker. Om er samen met jouw vrienden, familie of kids een klein feestje van te maken geven we je graag wat tips over het organiseren van een creatieve workshop bij jouw thuis. 

Zo organiseer je het 

Als je een creatieve workshop wilt organiseren, moet je natuurlijk wel een enthousiast publiek hebben. Voor vrienden of familie bijvoorbeeld kun je zeker een aantal leuke activiteiten bedenken. Afhankelijk van waar de workshop over gaat, kun je materiaal uitdelen met instructies en afbeeldingen. Bepaal of jij het materiaal zelf regelt, of dat vrienden of familie het zelf meenemen. Jij kunt ook een gedeelte verzorgen en de deelnemers de rest mee laten nemen. Ga je een workshop organiseer voor kinderen? Vertel ze dan al aan het begin van de week dat jullie iets leuks gaan ondernemen. Geef een aantal tips en hints zodat ze al vanzelf nieuwsgierig en enthousiast worden. Bekijk ook van tevoren in welke ruimte je de workshop gaat geven. Aan de eettafel, of juist buiten? Zorg dat iedereen voldoende ruimte heeft en gezellig met elkaar een praatje kan maken.

Creatieve activiteiten 

Als we kijken naar soorten workshops, dan zijn de mogelijkheden oneindig. Voor vrienden en familie bijvoorbeeld, kun je lekker aan de knutsel gaan en een dromenvanger maken of een bloemenkrans. Je kunt er ook voor kiezen om een schilderworkshop te organiseren. Maak samen een stilleven schilderij of portret van een ander op een canvasdoek. Doe er een mooie bak lijst omheen en voila! Als je samen met vriendinnen een middag gaat schilderen is het ook grappig om dikke dames te schilderen. Organiseer je een workshop voor de kids? Dan kun je armbandjes maken, een canvas tas pimpen, een lampion maken of een eigen spaarpot versieren. 

Maak er een beleving van 

Probeer het organiseren van deze workshop niet te zien als een middagje knutselen, maar probeer er echt een beleving van te maken. Gebruik bijvoorbeeld een opvallend tafelkleed, zet de stoelen anders neer en vul de hele tafel met materialen. Wat lekkere dingen mogen natuurlijk ook niet worden vergeten. Zo kun je met de kids al eerder iets lekkers bakken wat jullie dan kunnen opeten. Wat betreft de workshop voor volwassenen kun je ook van alles bedenken om er een feestje van te maken. Leuke rietjes voor in de glazen, een bloemetje op tafel en hier en daar wat slingers. Zo maak jij er gegarandeerd een leuke, creatieve middag van!