Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een zwarte buiskoppeling. Je kunt je meubels binnenshuis verstevigen of aparte en gepersonaliseerde meubelstukken creëren op een betaalbare en duurzame manier. Door verder te gaan met het lezen van de onderstaande tekst kom je meer te weten over de 5 redenen om te kiezen voor een zwarte buiskoppeling.

  1. Een zwarte buiskoppeling zorgt voor uitstraling en de sfeer

Met een zwarte buiskoppeling zorg je voor het creëren van een unieke en moderne uitstraling in huis. Je kunt namelijk een strakke en moderne look creëren als je voor buiskoppelingen in de zwarte kleur kiest. De zwarte kleur wordt namelijk aangebracht door middel van een zwarte coating, die glanzend of mat te verkrijgen is. Kies je voor meubels met een zwarte buiskoppeling, dan geef je de uitstraling van je meubels een geheel nieuwe look. Hier komt nog bij dat je een aangename sfeer kunt brengen in je huis als je voor een zwarte buiskoppeling kiest.

  1. Stootbestendig en stevig

Zwarte koppelingen zijn niet alleen stevig, maar deze buiskoppelingen zijn ook stootbestendig aangezien ze van een beschermende topcoat voorzien zijn. Vergeet echter niet dat dergelijke koppelingen krasgevoeliger zijn dan andere soorten buiskoppelingen, maar de toplaag van zwarte koppelingen beschadigt echter minder snel aangezien de coating zeer hard is. Zwarte koppelingen zien er langer mooi uit, ook na jaren.

  1. Verschillende soorten en maten

Je kunt een zwarte buiskoppeling kopen in verschillende soorten en maten. Denk zo bijvoorbeeld aan zwarte hoekstukken, kniestukken, T-stukken, koppelstukken, kruisstukken, voetstukken en voetplaten. Je kunt ook zwarte haken, leuningdragers, bevestigingsringen en scharniervoeten kopen.

  1. Een betrouwbare zwarte buiskoppeling

Je kunt betrouwbare buiskoppelingen kopen door te letten op de aanwezigheid van een TÜV certificaat. Een TÜV certificaat wordt slechts uitgegeven als de buiskoppelingen voldoen aan alle eisen volgens de bouwindustrie. Dergelijke buiskoppelingen zijn namelijk uitgebreid getest en beoordeeld op basis van constructie, slipweerstand, veiligheid, kwaliteit en dergelijke door wereldwijd bekende instanties.

  1. Eenvoudig te monteren

Buiskoppelingen, ongeacht welke kleur je kiest, zijn eenvoudig te monteren. Je kunt zwarte koppelingen ook gemakkelijk demonteren binnen een mum van tijd en na enige tijd kan je de buiskoppelingen hergebruiken voor het ontwikkelen van een nieuwe constructie. Om dergelijke buiskoppelingen te monteren heb je een inbussleutel en stelschroeven nodig. Kies voor het gebruik van de juiste inbussleutel om beschadiging aan de buiskoppelingen te voorkomen.

Zijn er ook nadelen?

Er komen naast alle bovengenoemde voordelen ook een aantal nadelen kijken bij het kopen en het gebruik van dergelijke buiskoppelingen. Denk zo aan de prijs die iets hoger uitvalt als je voor zwarte koppelingen kiest, aangezien dergelijke buiskoppelingen van een speciale zwartkleurige poedercoating voorzien worden die eerst volledig uitgehard moet worden in een speciale oven. Om deze reden kan je van een hogere prijs uitgaan dan bij buiskoppelingen die verzinkt zijn. Een ander nadeel die bij een zwarte buiskoppeling komt kijken is dat ze niet geschikt zijn voor buitengebruik vanwege de niet-weersbestendige kenmerken van de toplaag. Zwarte koppelingen kunnen bij buitengebruik sneller gaan roesten of rotten.